Lak

Lakbehandling og lak anvendes til forsegling af gulve for at skabe af gulvoverfladen så der skabes en uopslidelig og flot løsning. Lak lukker gulvfladen på træet, hvilket giver en ligetil gulvvask samt pleje og pasning.

Lak
Lak

Lak og laktyper?

For det meste bruges 2 lag vand lakoverflade. Ønskes en betydelig ekstra slidstyrke kan 3 lag lakoverflade eller en 2-komponent lakbehandling vælges. Lakbehandling med lakbehandling holder ubesværet i flere år før en genbehandling er nødvendigt. Skriv til os for mere oplysning om lakbehandling og laktyper.

Lakering og glans?

Lak fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder halvmat, højglans, halvblank, silkemat, blank og ultramat. Blank lakoverflade vælges næsten ikke idag, hvorimod mat lakoverflade er populær som aldrig før. Når vi er i tvivl om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en malerforretning eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lakoverflade. Syrehærdende lakbehandling er spritbaseret eller terpentinbaseret og herved sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Dermed anvendes alene vandbaseret gulvlak idag, siden holdbarheden og slidstyrken overfor almindelig slid er meget kraftig.

Er lak rengøringsvenlig?

Boliglak forsegler og lukker plankegulvet med en plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag lak der anvendes, des mere lukket og slidstærk bliver træoverfladen. Gulvrengøring er meget let på et lakeret parketgulv, idet lak er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan lakoverflade genbehandles?

En lakeret overflade kan genlakeres, hvilket må gøres forinden lakoverfladen gennemslides. Her udføres en finslibning, hvorefter der lakkes ovenpå den eksisterende gulvlak  Denne proces fjerner ikke misfarvninger, ridser og hakker, men har alene til sigte at forny gulvoverfladen.

Hvad er hvid lakbehandling?

Nogle kunder vælger hvidpigmentering. Hvid boliglak er hot og kan således tilrådes, i fald der ønskes et lyst bræddegulv med en hvid patina. Det er en moderne overfladeløsning som en hel del godt kan lide.

Afvigende efterbehandlinger af parketgulve og plankegulve?

Sæbe, olie, lud og gulvvoks er alle gode alternativer til lak  En overfladebehandling må passe til det enkelte parketgulv eller plankegulv og passe til kundens drømme og ønsker.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes