Gulvafslibning af trægulve der virkelig gør en forskel

Gulvafslibning er en af de bedste og billigste måder at opfriske gamle trægulve. Har dine trægulve set bedre dage? Så kan Jp-gulve.dk virkelig gøre en forskel, som vil pynte i hjemmet. Alt gulvarbejde udføres efter dine ønsker og behov hvor vi sørger for at du for gulvinspiration til at træffe det rigtige valg. Enten ved at kigge forbi vores gulvværksted og gulvgalleri eller ved et besøg af vores gulvkonsulent.

Afslibning af trægulve

Gulvafslibning af træ og trægulve der pynter op i ethvert hjem. Afslibning af gulve udføres bedste af en fagmand. Her på billedet ses en gulvafslibning udført.Alle former for gulvarbejde udføres så gulvet igen bliver som nyt. Vi har i mange år arbejdet med bearbejdning af træ og trægulve primært med gulvafhøvling og gulvafslibning. Afhængig af gulvets beskaffenhed og gulvopgavens art udføres en nænsom eller tilbundsgående gulvafslibning eller gulvafhøvling. Uddannede og professionelle gulvfolk står til din rådighed med mange års erfaring og stor viden indenfor det at bearbejde og opfriske gamle trægulve. Alt gulvarbejde udføres seriøst og grundigt og lever op til de udfaldskrav som gulvbranchen stiller, herunder at gulvarbejdet udføres håndværksmæssigt korrekt og med garanti på en måde så det lever op til dine ønsker og behov samt at du bliver tilfreds.

Gulvafslibning og gulvbehandling

Ved afslibning af trægulve er det vigtigt at alt den gamle gulvbehandling fjernes helt så man kommer ned til det rene træ. Bearbejdningen foretages på en sådan måde at der tages hensyn til at gulve sjældent er helt plane. Det kræver naturligvis erfaring og derfor tilråder vi at benytte en professionel gulvmand for at opnå det optimale resultat. Når afslibningen er udført kan gulvet med fordel overfladebehandles efter dine ønsker og behov. Her kan du med fordel drage nytte af vore viden og ikke mindst mange års kompetancer og få inspiration samt råd og vejledning inden den endelige beslutning om valg af gulvbehandling. God gulvservice samt kundig vejledning kendetegner vores måde at arbejde på, for det er vigtigt at du som kunde føler dig tryg og ved at din gulvopgave er i kyndige hænder og udføres på en professionel og håndværksmæssig korrekt måde.

Hvad er en gulvafslibning?

Gulvafslibning foretages med en gulvsliber, der er en maskine med påsat sandpapir. Her afslibes trægulvet flere gange med varierende grov- og finheder i sandpapiret. Vi starter altid med en grovslibning og grov sandpapir samt afslutter med en finslibning og det helt fine sandpapir til sidst. En fuldslibning, som det kaldes, indeholder alle typer af afslibning og munder ud i det færdige resultat og et trægulv der har den rette finish. Herefter kan der påføres en ny gulvflade i samråd med din gulvmand.

Afhøvling af plankegulve.

En gulvafhøvling foretages til udplaning af gulve eller fjernelse af besværlige overflader. Det er en gulvproces der er ultimativ og går mere i dybden i træet end den foromtalte grovslibning. Der benyttes en stor og kraftig maskine som kaldes en gulvhøvl. Den har en valse som er fyldt med skarpe knive som skrælder høvlspåner af gulvoverfladen. Der fjernes et sted mellem 3 og 4 millimeter af træet og derved får man en helt plan overflade hvor niveauforskelle udlignes. Endvidere benyttes en gulvafhøvling også i tilfælde hvor der er en meget besværlig gulvoverflade enten i form af:

* Maling
* Fernis
* Spartel
* Limrester
* Tæpperester

Normalt kan et trægulv nøjes med en afslibning, men i ovennævnte tilfælde er en gulvafhøvling den rette metode at skabe det pæneste trægulv på. Efter en gulvafhøvling vil trægulvet fremstå meget flosset og ru. For at få den rette finish efterfølgende må der udføres en gulvafslibning, hvorefter er trægulvet klar til den endelige gulvbehandling.

Gulvbehandling der tryller

Gulvafslibning af parketgulv er i fuld gang. Her ses en gulvslibemaskine der arbejder på et trægulv os jp-gulve.dkEn professionel gulvbehandling er påkrævet for at opnå en smuk gulvoverflade samt et slidstærkt gulv som vil holde mange år frem i tiden. Hvilken overflade der skal benyttes til netop dit gulv afhænger først og fremmest til dine ønsker og drømme om en ny gulvoverflade på dit gulv. Vi tager en snak med dig for at afdække hvilke ønsker og behov du har for dit trægulv. Herefter giver vi dig inspiration til den nye gulvbehandling samt oplyser dig om praktiske forhold som gulvrengøring, gulvpleje samt gulvvedligeholdelse. Det er alle nyttige ting at vide ved de enkelte former for gulvbehandling. Vi tilbyder en række standard gulvbehandlinger, herunder:

 • Lak
 • Hvid lak
 • Olie
 • Hvid olie
 • Lud
 • Hvid lud
 • Voks
 • Sæbe
 • Bejdse

Herefter sørger vi for at gulvarbejdet udføres håndværksmæssigt og med den overfladebehandling som du har ønsket.

“Vi tilstræber os at have dig med i hele bearbejdningsprocessen så du fra sidelinien kan godkende hver gang der er udført et stykke gulvarbejde.”

Det vil sige, at når den første afslibning er foretaget så gennemgår vi gulvarbejdet sammen og du kan godkende resultat. Herefter vi en udfaldsprøve på den aftalte gulvbehandling som du ligeledes kan godkende. Selvom det er en lille prøve kan du danne dig et indtryk af det endelige resultat. Endelig kan du godkende gulvbehandlingen når den er endelig udført.

Gulvrengøring bevarer gulvet flot

Gulvafslibning i længderetningen udført af en professionel gulvmand. En gulvsliber med erfaring fra jp-gulve.dkI de fleste tilfælde laver vi en afleveringsforretning hvor vi sammen med dig gennemgår gulvet og det gulvarbejde der er blevet udført. Såfremt du er tilfreds kan vi notere endnu en tilfreds kunde, i modsat fald retter vi eventuelle fejl og bemærkninger som du måtte have til det udført gulvarbejde. Det er vigtig for os at have tilfredse kunder idet vi sætter en ære i at udføre et rigtig godt stykke håndværk. På denne måde har vi også gulvarbejde lang tid ud i fremtiden. Med en grundig vejledning om gulvrengøring, gulvpleje og gulvedligeholdelse er du og dit trægulv rustet til at kunne holde i rigtig mange år fremover.

Gør-det-selv gulvafslibning er en mulighed

Gulvafslibning der udføres af en dygtig fagmand. Her ses en af de ældre modeller af gulvslibemaskineDet er vigtig at benytte en professionel fagmand selvom en gulvafslibning kan udføres som gør-det-selv arbejde. Hjemmegjort gulvafslibning udføres med gulvsliber leje af maskiner som finde i enhver større farvehandel og byggemarked. Udlejning og leje af gulvslibemaskiner er forholdsvis billigt, men så forpligter man sig også for at købe det dyre sandpapir og efterbehandling i den samme forretning, så alt i alt kan en gør-det-selv afslibning ofter blive lige så dyr som ved at benytte en professionel gulvmand. Og i tilgift slipper man naturligvis for det hårde og svedige arbejde, omkostninger til materialer og rekvisitter samt den risiko der er for at projektet vil mislykkes.

NOTE: I mange tilfælde er maskiner til gulvudlejning ofte behæftet med fejl og er ikke vedligeholdt og indstillet korrekt. En gulvsliber med en skæv valse kan ikke afslibe et trægulv korrekt med et dårligt resultat til følge. Kontakt os gerne for en snak om dit trægulv og du vil være godt på vej til at få hjælp fra en solid gulvmand.