Dørtrin

Dørtrin kaldes også fodtrin, fodspark, tærskler, dørtærskler og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningselementer i vores bolig. De påføres slid og spark i langt højere grad end boligens trægulv. Afslibning af dørtrin udføres af os, et lokalt gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Dørtrin
Dørtrin

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Såfremt du har gulve af træ, må enhver gulvbearbejdning blive løst af vore professionelle og lokale håndværkere. Godt nok er vores specialitet gulvbehandling, gulvafslibning og gulvafhøvling, hvor vores erfaring, kompetencer og ekspertiser virkelig skaber resultater. Trods det spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afslibning af parket og plankegulve og store gulventrepriser. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, kan du forvente at få et godt og brugbart udfald gulvløsning med sikkerhed.

Bær din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er en kristen tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter bryllupet. Her bydes bruden velkommen i gemakkerne for familiens fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvorfor et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er altid den værst antagelige og tilfører en hel del slid, stød og knubs. Det betyder, at materialet mange gange er af en hårdt træ, der kan holde til den store udsathed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så dermed er en del dørtrin lavet i egetræ og eg. Som regel vil hjemmets dørtrin få den samme overflade som de omkringliggende trægulve har. Dette skaber en harmonisk helhed og giver et rigtig flot slutresultet.

Bundstykke og dørtærskel?

Et dørtrin har mange navne, der normalt benyttes i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavstammet trin i døråbningen, der i bredde og længde svare til dørens underkant. Det har en støjdæmpende effekt og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig opdeling af rummet, som kan være hensigtsmæssig ved rengøring, pleje og vedligeholdelse.

Hvorfor udføres dørtrin i egetræ og eg?

Som tidligere nævnt, kommer dørtrin for en meningsløs stor anvendelse. Hvilket gør dem sårbare og vil afkræve ofte slibning end plankegulve samt en stabil gulvbehandling. I visse arbejdsopgaver lakeres dørtrinnene selvom plankegulvet får en anden gulvbehandling som olie, sæbe, lud eller voks

Af hvilken grund runder dørtrin?

Slid og flere års brug af dørtærskel i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Dette opleves særlig ved bløde træsorter som lærk, fyr og gran som har været praktiseret i mange generationer. Udhulede dørtrin kan normalt slibes plane, men vi oplever mange gange arbejder hvor en gulvudskiftning er nødvendigt.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Dørtærskel, bundkarme, fodspark og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I visse nye moderne lejligheder og huse har gulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i eg og egetræ, benyttes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Derved opnås et vældigt slidstærkt trin med usandsynlig god kvalitet.

Mester i afhøvling af dørtrin

Vi er eksperter i gulvafsibning, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, køkkenbordplader, bordplader, trappersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes